tisdag 16 april 2013

Sparris och broccoli under getosttäcke på toast


Vårt ena stora varuhus hade haft sina Gula readagar och där köpte jag gott bröd, sparris och massor av den stora getosten. Så då var det bara att leta recept i mina kokböcker och på nätet. Jag hittade några bra recept men hade inte allt hemma så jag modifierade de båda, la till broccoli och det resulterade i en jättegod rätt!



Sparris och broccoli under getosttäcke på toast

2 buntar med sparris
400 gr broccolibuketter
ca 350 gr getost
2 dl sojagrädde ( eller grädde )
salt och pumpakärnor

Ansa sparrisen
Förkoka grönsakerna ca 5 minuter
Sätt grönsakerna i en ungsäker form strö på salt och grädde.
Skiva getosten
Grädda i ugnen på 225° ca 10-15 till getosten fått litet färg

Rosta brödet bred på smör om du vill och lassa på Sparris-broccoligratängen. Strö på pumpakärnor. Mums!



Enkelt och gott ! 
 Måste bara konstatera att det är en god idé att försöka sej på nya maträtter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar