måndag 15 april 2013

Grodda, grodda, mungbönsgroddar


 Grodda mungbönor Det är lätt som en plätt att odla mungbönor, på några dagar har du dem klara! Blötlägg dem först en dag eller natt, häll av vattnet och skölj bönorna minst 2 gånger per dag. Jag brukar ha burken i torkskåpet. Du ser nog när de är färdiga! Skölj en sista gång och sätt på sallader, smörgåsar eller toppa soppor med dem. Förvara dem i plastpåse i kylskåpet och ät upp dem inom 4 dagar.


Kolla på syret som ännu är kvar på bottnet på bönorna trots att jag sköljt dem åtskilliga gånger


Här är en sats på kommande i torkskåpet. Där har det varit sedan lördagen - nu är det måndagskväll och de ser ut att vara färdiga redan !


 Mums ! ( Foto ovan och nedan: Emma )


Här toppas en av mina lunchsallader med mungbönor...



Här får tortillan mungbönor istället för sallat


Guacamolen har jag gjort själv, avokado, vitlök, citron, salt - stavmixas ! Mums
Den torkade sojan är först blandad med hett vatten sedan med Tacomixen på burk.
Det här var nya smaker för mej den här våren! Gott och snabbt!


Prova på något nytt och ha det gott !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar