lördag 4 maj 2013

Vegetarisk restaurant ....



Idag har vi vandrat till Hagnäs Torg ( i Helsingfors ), sett på blomprakten där och sedan vidare till en härlig vegetarisk restaurant. Den ligger alldeles nära Hagnäs hall som har bl.a ekologiskt odlade grönsaker. Lunchen serveras till klockan 14 sedan får man ta från Buffébordet och samla på en tallrik eller i en ask.
http://www.silvoplee.com/aloitus.html Tyvärr är texten enbart på finska.
Silvoplee café-restaurant, varm vegetarisk mat, raw-food står det på fotot nedanför.


När man öppnar dörren så välkomnas man av en tidsenlig blomteruppsättning och underbara dofter. Snålvattnet rinner till - snart, snart får man njuta av den goda maten med spännande smaker




Vi har försökt fånga den lugna stämningsfulla atmosfären som finns i restaurangen. Dessutom var det mer eller mindre fullsatt och väldigt svårt att inte få med folk på bilderna men de ger ändå en ganska bra uppfattning om restaurangen. 





Det otaliga smakfulla rätter att välja på. Man tar en tallrik och "öser" på av allt man vill smaka på. Sedan går man till kassan och får väga tallriken och betalar enligt vikt. Har man inte tid att stanna kvar och äta så kan man ta en ask och lägga maten i den. Urenkelt och jättebra de dagar man inte hinna stanna och äta. På vardagarna kommer många in och tar med sej maten hem.
De har frestande kakor också....
Till maten hör hembakat kuvertbröd och vatten.














 
Såå mätt och belåten. Jag valde att inte ta potatis och ris och därför fick jag ingen övermättningskänsla.
Men stackars Emma, Hon valde att ta med sej en doggi-bag hem som hon kan äta senare på kvällen.













När vi ätit oss mätta gick vi vidare på gatan och tittade in på Ekolo - en ekologisk affär.
På vägen hem på andra sidan hallen hade Ruohonjuuri öppnat en ny filial till den som finns vid busstationen. Där köpte ekologisk läsk och rotsakschips och nya Raw-food snackbars.
Mera om det i rutan här nedan :-)
 
Ahhh vad det är gott med god mat !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar