Jag tog och surfade på nätet och hittade ett recept som jag blev inspirerad av.... Men som vanligt ändrade jag på receptet - och ja, det blev gott. Än en gång med ovanlig kryddblandning för mej.
Men gott var det ! Vi åt vanliga rostade fullkornstoast till.
Vill du kanske prova soppan ?
Här är receptet:
250 gr sparris
300 gr champinjoner
1-2 lökar
1-2 potatisar
1 gul paprika
1 kruka basilika
3 dl vatten (eller sparrisvatten)
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 1/2 msk buljongpulver
0,5 dl sojagrädde eller grädde
olja
salt
Skala sparrisen och skär den i bitar. Koka den i ca 10 minuter i lättsaltat vatten - tills den är mjuk. Jag använde sparrisvattnet i soppan.
Medan sparrisen kokar rensar du champinjonerna och skär dem i skivor eller bitar. Fräs dem i olja.
Skala och hacka löken, pressa vitlöken, och skär den gula paprikan i bitar. Fräs dem i olja tills allt är mjukt. Tillsätt sparrisvattnet och den skalade och tärnade potatisen, den rivna ingefäran, buljongpulvret och grovt hackade (klippta) basilikan.
Rykande heta champinjoner |
Tillsätt champinjonen, sparrisen och grädden.
Smaka av. Servera med några basilika blad eller en basilikatopp.
Stavmixad paprika, lök, vitlök, ingefära, potatis, basilika |
Ingen hastsoppa precis med alla olika skeden. Jag stod väl närmare en timme och pysslade om soppan. Men ibland är det direkt avkopplande att stå i köket och skala, hacka och tärna och dessutom blev ju resultatet riktigt gott. Och så är det väldigt roligt att testa på något nytt i köket. Vilka dofter !
Nu när det blir morsdag kanske vi testar på någon ny ovanligare tårta - Raw-food kanske? Det låter nyttigt och bra. Vi får se ....
Bon appétit !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar