fredag 13 november 2015

Biffar på Gröna linser och solrosfrön


Perfekta biffar blev det här gången i alla fall genom att "steka" dem i ugnen 175 grader i ca 20 minuter. Och busenkelt! Klart man kan steka dem också men det här är så mycket enklare...
Jag brukar använda hela påsen med gröna linserna och får en hel plåt full med linsbiffar.
Man kan ju frysa dem så har man att ta av.....
Biffarna går utmärkt att använda som "burgerbiffar"

500 gr gröna linser
2 dl solrosfrön
grönsaksbuljong ca 1 msk
1 vitlöksklyfta
ca max 2 dl majsmjöl
(krossad vitlök)
salt och peppar

Blötlägg linser 2-3 timmar, samma med solrosfröna.
Koka linserna i grönsaksbuljongen  ca 20-30 minuter, smaka att de är mjuka o mjöliga.
Häll av vattnet och mosa med gaffel.
Tillsätt solrosfröna kryddor (salt, peppar, vitlök) och max 2 dl mjöl. 
Forma till biffar o stek dem i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.

Servera med tex.champinjonsåssås, sallad mm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar