![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQGKcj3ClIlCnesdLWpXDulkCo7Q9rfxvCq2XNwA3xz2gGtM3LloxRG8cgq44YXzbR92V73LJkbtPJUW7O4RFta6RMxUJPcMf0oVh0uuIjjgF1Y7z2_S5ph6lPdF9T60ca37JUxlOxGJ8d/s1600/RAW+CHOKOKAKA+1+LITEN+IMG_3841.jpg)
Det ska vi fira!
Kul att vara vid liv ännu... eller hur ???
Blev inspererad av Veganias sajt (med helt underbara recept!) att försöka mej på en Raw Food tårta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhX7_IppMM7akCidlFRwpSN3sAmslFQC9SLxr1hFKj_Z3SDh7OCAP8k3esq4qr2NGWSsSiC6nsdeglKu_kQ4LlsLMkOLjhRg_60tmRNoyuZEtOdtb55gVEj7LQfTjWfAzJgMXvdvUd-pkw/s1600/RAW+CHOKOKAKA+2+LITEN+IMG_3842.jpg)
För 2 kakor hade jag 2 springformar; en på 18cm o en på 21 cm i diameter använde jag följande:
Botten
6 dl Walnötter
2½ dl kokosflingor
6 msk (rå) kokosfett (värm burken i hett kranvatten så det blir flytande)
3 tsk agavesirapp
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDCHuNmMFqKgAtLXiPop9ca-nvgbLLAA9JG7q65J_e9J_RrDhHByI5hyphenhyphenMOwbeilIOE9TDjao0qD7rfxo22nLA4SeHW7L6kXsu9ntqxBMVdWflzxq4-rUX5M-P0cDKYZOgGVvbkGMxIPJzE/s1600/RAW+CHOKOKAKA+3+LITEN+IMG_3843.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXO4HbNgWFYekYOpsoEPDF8LL645Tvzbwijh7NHPmj-20Wm6r_EECVBSxtesvLc9COz8eIj3w-P3-MBabIOzuneewTcZsq_dutZAleFbPb3hskDxjisBJrj_Wzf1leHIzPqA4b8421bR30/s1600/RAW+CHOKOKAKA+4+LITEN++IMG_3844.jpg)
6 avokado
36 torkade dadlar (som jag blötlade)
6 tsk agavesirap
½ tsk salt
2 dl (rå) kakao
Mixa avokadon, tillsätt dadlarna, sedan sirap o salt och mixa slät.
Smaka att du har tillräcklig sötma....
Bred ut på kakbottnarna.
Jag severade svartvinbär och kokos till.
Tänker testa med mandelmjöl eftersom dottern sa att hon reagerar på walnötterna - vilket hon aldrig gjort förr. Så jag får nog göra en tårta till idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar