Enkel lasagne med chèvre & spenat
INGREDIENSER:
250
gram fryst bladspenat (1 pkt)
1
st stor gul lök
1
msk olivolja
150
gram chèvre-ost (200 g om du vill)
4
dl mjölk
10
st soltorkade tomater (marinerade)
1
tsk torkad basilika
1
paket färska lasagneplattor (200 g)
0,5
tsk salt
0,5
tsk peppar
lite
riven ost på toppen om du vill.
Lyxig
och snabb att tillaga samt fantastiskt god.
Förberedelser:
5 min.
Tillagningstid: 20
min.
Total tid: 25 min.
Nåja nog tog det längre tid för mej i alla fall !
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°C. Tina och krama ur
bladspenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och bladspenaten i olivolja i en
stekpanna. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar.
2. Mixa chèvre, mjölk och soltorkade
tomater med stavmixer eller i en matberedare. Krydda med basilika, 1/2 tsk salt
och 1/2 tsk peppar.
3. Varva ostsås, spenatröra och
lasagneplattor i en gratängform. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Jag ändrade litet på receptet för jag hade
ingen basilika hemma så jag tog 2 -3 tsk pesto istället i getost såsen.
Det här blev definitivt en favorit i vår familj - såååå god...
Ska försöka fota den i morgon.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar