Inköpslista:
2 ägg
florsocker
vaniljsocker
smör
philadelfiaost
grädde
Botten:
100
g margarin eller smör
12
digestivekex
Smält
fettet.
Krossa
kexen fint i en plastpåse.
Blanda
i det aningen svalnade fettet och blanda omkring i påsen.
Häll
ut
blandningen i formen och vänd ut och in på påsen och sätt in handen i
den. (använd gärna bakplåtspapper på bottnet så lossnar det lättare).
Tryck
ut blandningen över formens botten och en bit upp på kanten.
Ställ
in formen i kylskåpet så att degen stelnar.
Lemoncurd:
2 små citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör
Tvätta
citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.)
Pressa
ur 1 dl saft ur citronerna.
Vispa
samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under
omrörning tills den tjocknat.
Smält
ner smöret i blandningen och ta från värmen låt svalna.
Fyllning:
200g
typ philadelfiaost
½
dl florsocker
1
tsk vaniljsocker
1
tsk rivet skal från citron
2
dl vispgrädde
·
Vispa
samman grädden och sockret det ska vara lättvispat men inte rinnigt.
Vispa i
osten, citronskalet och kör den slät.
Bred ut ostfyllningen i formen och sätt i
kylskåpet tills kakan stelnat helt.
Sedan kan du breda ut lemoncurden över den stelnade kakan och in i kylen tills den stelnat.
Sedan är det bara Ahhh ! Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar